Ruska kuhinja na Međimurskom stolu u Golf & Spa Resortu Sv. Martin.

12. prosinca 2011.


Pod pokroviteljstvom veleposlanika Ruske federacije u Republici Hrvatskoj nj.e. Roberta Markaryana i Međimurske županije, u nedjelju je u Golf & Spa Resortu Sv. Martin održana tradicionalna manifestacija pod nazivom Ruska kuhinja na međimurskom stolu.
Organizator manifestacije Udruga Kalinka iz Čakovca, koja okuplja pripadnice ruske nacionalne manjine koje žive i rade u Međimurskoj županiji, okupljenima je kroz recitacije, pjesmu i ples predstavila bogato rusko kulturno naslijeđe. Osim velikog broja uzvanika u Toplice Sv. Martin došli su i Rusi koji žive u ostalim dijelovima Hrvatske.
Pozdravljajući prisutne, ruski veleposlanik u RH, nj.e. Robert Markaryan naglasio je da su Ruskinje i Rusi koji žive u Međimurju ovdje pronašli svoju novu domovinu. Članice Kalinke dostojno prezentiraju svoju domovinu u Hrvatskoj, posebice Međimurju gdje su svojim djelovanjem postale prepoznatljive. Veleposlanik je istaknuo da je Međimurska županija najuspješnija među kontinentalnim hrvatskim regijama, a nakon kulturne red je došao i na gospodarsku suradnju, i to iz razloga što je mnogo tvrtki iz Rusije zainteresirano je za ulaganja upravo u Međimurje.
Župan Međimurske županije Ivan Perhoč naglasio je da Kalinka uspješno radi i promiče rusku kulturu u Međimurju i Hrvatskoj. Međimurje je otvoreno za strana ulaganja, a posebno laska činjenica što su i ruski investitori prepoznali naše potencijale te što i oni ističu prednosti koje Međimurje ima pred drugim dijelovima Hrvatke.
Nakon programa, uzvanici su mogli uživati u biranim jelima tipičnim za rusku kuhinju.

Ruska kuhinja na međimurskom stolu