Prvo mjesto za najljepši izložbeni stol osvojila je udruga “Kalinka” iz Čakovca.

17. ožujka 2018.


Drugu godinu za redom održana je izložba pisanica “Uskrs u Dubravi2018”
Izložba je održana pod pokroviteljstvom općine Dubrava i načelnika gosp. Tomislava Okroše.
Na izložbi su sudjeovala 54 izlagača iz 9 županija. Izlagače u dočekali i ugostili organizaotri izložbe Udruga žena liječenih od raka dojke “Sveta Margareta” Dubrava i slikar Dražen Milenković.
Ove godine na izložbi je sudjelovalo i nekoliko udruga nacinalnih manjina: udruga “Kalinka”, udruga ruskog govornog područja u Međimurju iz Čakova,: Kulturno prosvjeto društvo Ukrajinaca “Karpati” iz Lipovljana, Češka beseda Zagrebačke županije Dubrava. Pored njih na izložbi je sudjelovala i Udruga udomitelja Vukovarsko-Srijemske Županije “Zagrljaj” iz Vukovara, a imnogi ostali i lijepe naše, od Vukovara, Čakovca , Đurđevca, Bjelovara, Slunja…….
U kulturno umjetničkom djelu izložbe sudjelovale su Mažoretkinje 60 +. male mažoretkinje, tamburaški sastav osnovne škole i zbor osnovne škole. polaznici dječjeg vrtića Dubrava,, Udruga “Kalinka”, Udruga “Karpati”,i udrga Češka beseda Zagrebačke Županije. Program su vodile Brankica Habuzin i Sanela Koscevic.
Stručni ocjenjivački žiri u sastavu;zamjenik načelnika mr.sc Ante Grizelj, profesor Branko Đanić i profesorica Vesna Volenec izabrali su najljepše izložbene stolove.
Prvo mjesto za najljepši izložbeni stol zasluženo je osvojila udruga “Kalinka” iz Čakovca, drugo mjesto pripalo je Ivani Hadžiji , a treće mjesto osvojila je gospođa Đurđica Jurić iz Požege. Pobjednici su dobili simbolične nagrade, priznanja, knjigu o povijesti Dubrave i knjigu pjesama Sanje Benko, nagrađivane spisateljice i slikarice.
Na kraju izložbe gospdin Ante Grizelj podijelio je svim učesnicima zahvalnice.