Obilježavanje 62. godišnjice prvog čovjekovog leta u Svemir – video

12. travnja 2023.

Još jednom čestitamo svim sudionicima trodnevnog maratona “Let iznad svijeta”, natjecanja u crtanju “Moja galaksija” i video čestitke za Dan austronautike, kao i svim sudionicima Međunarodnog susreta s pilotom austronautom Andrejom Borisenko. Zahvaljujemo svima, a posebno djeci koja su sudjelovala u ovom događaju, izradila prekrasne crteže, postavljala zanimljiva pitanja astronautu i svima čestitala praznik.

Hvala Svetlani Tomašić iz Čakovca na pripremi učenika za natjecanje. Njena učenica Laura Frančić zauzela je 3. mjesto!!! (Od brojnih crteža izabrana su samo 3, odnosno prvo, drugo i njeno treće mjesto). Još troje sudionika postali su finalisti natjecanja: Vladislav Somov, Tatjana Sadova i Marianna Makovetskaja (sudionici iz Pule). Svi su dobili diplome (provjerite svoju poštu).

O radu KSORS-a na temu svemira na konferenciji-skupu govorila je Tatjana Mikolaj. Tatjana Sokolova predstavila je projekte društva “Ruski dom Istre” i govorila o perspektivama razvoja ove teme zajedno s Astronomskim društvom “Vidulini” iz Pule. Od organizatora smo dobili potvrdu da će se inicijativa iz ovog društva i njihovog voditelja Marina Tumpića razmatrati na sljedećem susretu u Zvjezdanom gradu.

1. video – Nikola Srpak. Pitanje za astronauta.

2. video – Elizabeta Srpak. Pitanje za astronauta.

3. video – Laura Čurin. Čestitka za Svjetski dan zrakoplovstva i astronautike.