Nastup folklorne skupine “Malinka” u Sloveniji

22. veljače 2013.

16. veljače 2013. godine u kulturnom domu slovenskih rudara Velenje održao se veliki gala koncert II. međunarodne smotre ruske dječje pjesme „Veseli vjetar“, u organizaciji ruskog Centra znanosti i kulture u Ljubljani. Prije gala koncerta se 13. i 14. veljače održala predsmotra u Ruskom centru u Ljubljani gdje je sudjelovalo 360 predstavnika Slovenije i Hrvatske.

U večernjim satima se izvelo mnogo lijepih ruskih pjesama u Kulturnom domu Velenja, gdje je prisustvovalo stotine Slovenaca koji vole ruske pjesme i rusku kulturu.

Prvo mjesto u kategoriji „Solisti mlađeg školskog uzrasta“ dobila je učenica ruskog jezika i kulture Anamarija Glavina iz Preloga. Ona je izvela pjesmu „Pepeljuga“ (glazba I. Cvetkov, tekst I. Reznik).

U kategoriji „Solisti starije školske dobi“ prvo mjesto je dobila Kristina Malekoci, učenica ruskog jezika i kulture u Čakovcu. Ona je izvela pjesmu iz film „Pustolovine Elektronika“, „Krilate njihaljke“ (glazba E. Krilatov, tekst J.Entin)

Kao gost od strane organizatora festivala je bila pozvana dječja folklorna grupa „Malinka“ koja je imala čast plesom „Kamarinskaja“ zatvoriti II. Međunarodni festival ruske dječje pjesme „Veseli vjetar“.