Kalinke u Mihaljevcu promocija Ruskoj kulture i Tradicionalnih jela.

18. lipnja 2017.

[:hr]

Ruska hrana, plesovi i pjesme na jednom mjestu.
„Kalinke“ u Donjem Mihaljevcu.
U Društvu žena Donji Mihaljevec ove je godine došlo do promjena u vodstvu pa je tako izabrana nova predsjednica Oksana Poljak, potpredsjednica Ljubica Mihalac, tajnica Anamari Bartolić, a blagajnica je i dalje ostala Marjana Bartolić.
Na inicijativu predsjednice Oksane Poljak Društvo žena Donji Mihaljevec ugostilo je u lipnju 2017. godine Udrugu „Kalinke“ i omogućilo svim Mihaljevčanima i mještanima okolnih sela da upoznaju dašak Rusije. „Kalinke“, čija je članica i predsjednica našeg društva, predstavile su se pod vodstvom predsjednice Tatjane Mikolaj, a riječ je o najbrojnijoj udruzi ruske nacionalne manjine osnovanoj prije desetak godina u Republici Hrvatskoj. U Međimurju su „Kalinke“ vrlo aktivne i prisustvuju brojnim manifestacijama kako bi zainteresiranima približile svoje običaje, kulturu i tradiciju. Tatjana Mikolaj našoj je publici predstavila velikane svoga rodnog kraja i istaknula značajnije povijesne trenutke, a članice plesne skupine Malinka, sekcije unutar udruge, prikazale su ruske svadbene običaje i plesove pri čemu je osobito lijep bio solo nastup Mihaljevčice Laure Čurin. Svi posjetitelji priredbe mogli su degustirati ruske delicije – boršč, ruske piroške punjene krumpirom i zeljem, tortu Monastirskaja izba – što su prema tradicionalnim receptima „Kalinki“ spravile vrijedne članice Društva žena Donji Mihaljevec.
Nadamo se da su svi zasladili svoje nepce i uživali u prekrasnom nastupu „Kalinki“, a isto tako i da ćemo ubuduće organizirati još ovakvih zanimljivih događaja.
[:ru]Общества Калинка представила русскую культуру танцы ,песни и кухню в одном месте. Доней Михалевец.19225928_1629177357178467_783431125540674756_n[:]