8. Mart- Međunarodni dan žena.„Rusija – Ljubav bez granica“

7. ožujka 2018.


8 Mart je Međunarodni dan žena.
Tim povodom, će se ove godine na Trgu Republike u gradu Čakovcu održati međunarodna akcija „Rusija je ljubav bez granica“.
Organizatori akcije su Udruga ruskog govornog područja „Kalinka“ i Ruska nacionalna manjina u Međimurskoj županiji uz potporu predstavništva Rossotrudničestva u Republici Hrvatskoj.
8. Marta, točno u 14 sati, će volonteri ženama poklanjati cvijeće i razglednice te čestitati Međunarodni dan žena. Međunarodna akcija „Rusija je ljubav bez granica“, koju Rossotrudničestvo organizira u 80 zemalja svijeta, počinje od 6. ožujka 2018. godine. Početak akcije povezan je s najljepšim proljetnim praznikom – Međunarodnim danom žena, 8. ožujka.Ideja akcije sastoji se u predstavljanju Rusije kroz lik žene, jer upravo su žene nositeljice ruskih kulturnih tradicija u inozemstvu. Rusija je otvorena svijetu i ljudima, Rusija je zemlja za koju su ljubav, mir, dobrota i humanost najvažnije vrijednosti.Informativnu kampanju objedinjuje hashtag #россиялюбовьбезграниц s kojim svatko može izložiti na svojim stranicama fotografije i druge materijale koji asociraju na Domovinu, ljubav prema majci i praznik žena.

NAJAVA Udruga Kalinka: Cvijeće i razglednice povodom Dana žena u centru Čakovca