1. lipanj je Međunarodni dan djeteta

1. lipnja 2024.

Obilježavanje Međunarodnog dana djeteta, 1. lipnja, u Zagrebu bilo je posebno svečano ove godine. U subotu, u multimedijskoj dvorani Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice, otvorena je izložba radova talentiranih mladih umjetnika iz likovnog studija “Ultramarin” pod vodstvom Larise Kralj.

Mladi umjetnici su ove godine krenuli na novo putovanje kroz povijest europske umjetnosti, istražujući stilove poput poentilizma, surealizma i ekspresionizma. Njihova kreativnost došla je do izražaja i u radovima inspiriranim djelima velikih majstora, uključujući njihove verzije slavne “Mona Lize”.

Također, djeca koja uče ruski jezik i kulturu po modelu C u školama Međimurja sudjelovala su u likovnim natjecanjima, a njihovi radovi su također bili predstavljeni. Udruga Kalinka organizirala je izlet u Zagreb za ove učenike, a učesnici i pobjednici natjecanja primili su nagrade i diplome.

Događaj su uljepšali i glazbeni nastupi. Vokalna skupina Malinka i solistica Tia Končec pridonijeli su svečanoj atmosferi svojim izvedbama, čineći obilježavanje Dana djeteta nezaboravnim.